Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 52/32/6.6.2011 επερώτησης δεκαεπτά  Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]
: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, θέλω να αντιληφθείτε ότι η επερώτηση που κάναμε δεν έχει ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης. Είναι μία κραυγή αγωνίας για το τι μπορεί να μας συμβεί και τι πρέπει να προλάβουμε, γιατί ήδη είναι αργά.

Σας εύχομαι πραγματικά το φετινό καλοκαίρι να περάσει όπως πέρασε ο πρώτος μήνας. Για όσους ξέρουν το Πυροσβεστικό Σώμα, τις ανάγκες του, τα προβλήματά του, για όσους ξέρουν υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί, βρισκόμαστε σε ένα καλοκαίρι που είναι από τα καλύτερα από πλευράς τουλάχιστον καιρικών συνθηκών, για να μην έχουμε πυρκαγιές. Και να είστε βέβαιος ότι αυτό είναι το οποίο έχει σώσει τα πράγματα μέχρι τώρα. Και σας εύχομαι -και το λέω από καρδιάς- όλο το καλοκαίρι να πάει έτσι. Να μην δούμε συνθήκες σαν αυτές που είχαμε δει προηγούμενα καλοκαίρια και ιδίως συνθήκες καλοκαιριού του 2007. Γιατί αν θυμάστε οι συνθήκες ήταν τραγικές και για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τον Τόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε την επερώτηση αυτή. Και ίσως τούτη τη στιγμή, ακριβώς λόγω καιρικών συνθηκών, να μην φαίνονται τα προβλήματα, αλλά πραγματικά ευχόμαστε να μην γίνουμε μάντεις κακών.

Κάντε μία σύγκριση της προετοιμασίας από πλευράς πυρόσβεσης τα χρόνια προ του 2009 και του τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Ανέφερε ο κ. Νάκος αρκετά πράγματα.

hello: 24-6-2011.Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επερώτησης Βουλευτών της Ν.Δ., αρμοδιότητας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχ. με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιυπυρική περίοδο.

   

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

11-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων εφαρμογής των ν. 3864/2010, 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012 και 4071/2012», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και θυγατρικών τους, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό τομέα, και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών».
………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι συνάδελφοι, είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω -και θα εξηγήσω γιατί λέω ότι είναι αυτονόητο για μένα- το παρόν νομοσχέδιο το οποίο αφορά ουσιαστικά τη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Και το ψηφίζω γιατί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με όλα τα προβλήματα που περιέχει, με όλες τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς σχετικά με τις επί μέρους ρυθμίσεις, αποτελεί μία αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρχει ελληνική οικονομία. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν, να έχουν άλλες αντιλήψεις για το σύγχρονο καπιταλισμό, ένα είναι βέβαιο: Αν δεν έχεις τραπεζικό σύστημα, δεν έχεις οικονομία. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, ακόμη και από την Αριστερά, κατά την εκτίμησή μου. Η ανακεφαλαιοποίηση κατέστη αναγκαία, γιατί χωρίς αυτή ήταν αδιανόητο να επιβιώσει το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί προέκυψε όμως, αυτή η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης; Ποιες είναι οι βασικές της αιτίες; Οι βασικές της αιτίες είναι δύο. Η πρώτη αφορά γενικότερα την παγκόσμια οικονομική κρίση, την παγκόσμια φούσκα αυτού του βιασμένου καπιταλισμού, του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Αυτή η φούσκα που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπόλιασε όλο το τραπεζικό σύστημα. Η Ευρώπη δεν αντελήφθη από νωρίς τι ερχόταν. Η Ευρώπη είχε μία αίσθηση αιωνιότητας όταν έσκασε η ιστορία της «LEHMAN BROTHERS». Έφτασε και σε μας πολύ συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι φαντάζονταν. Και το ζήσαμε στην κυβέρνηση Καραμανλή, όταν το Νοέμβριο του 2008 με μια ακαριαία αντίδραση πήραμε την απόφαση σε επίπεδο κυβερνητικής επιτροπής για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών με τα 27 δισεκατομμύρια από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα 10 την εποχή εκείνη.

hello: 11-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση σν του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου...."

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

19-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 873/16-5-2011 επίκαιρη ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, σύμφωνα με τις μεταβατικές  διατάξεις του ν. 3839/2010.
……

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, με το ν. 3839/2010, τον οποίο πολυδιαφημίσατε ως νόμο ο οποίος εισάγει ένα νέο, δήθεν, πιο αξιοκρατικό καθεστώς κρίσης των δημοσίων υπαλλήλων, είχατε και μια άλλη «φιλοδοξία»: Να βάλετε χρονοδιαγράμματα για το μεταβατικό στάδιο σε ό,τι αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες. Συγκεκριμένα, από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος θα έπρεπε να έχουν τελειώσει οι κρίσεις και στα δύο επίπεδα, δηλαδή και στο επίπεδο των τμηματαρχών και στο επίπεδο των διευθυντών και φυσικά των γενικών διευθυντών, το αργότερο τον Ιούνιο του 2010. Και μάλιστα για ορισμένες περιπτώσεις νωρίτερα, το Μάιο.

Παίρνω ως καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2010. Έχει περάσει ένας χρόνος από την εποχή εκείνη. Παρακαλώ, πείτε μας τι έχει συμβεί. Πόσες κρίσεις έχουν γίνει είτε σε επίπεδο γενικών διευθυντών είτε διευθυντών είτε τμηματαρχών και σε ποιες υπηρεσίες;

hello: 19-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

   

Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων

Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς τον κ. Ν. Αλεξόπουλο
(πρώην Διευθυντή Εργασιών Δημοσίου Τράπεζας της Ελλάδος)

                                                                                                                                               Αθήνα, 28 Ιουλίου 2010

 Από την κατάθεση του  ως άνω μάρτυρα προέκυψαν τα εξής, ιδιαιτέρως αξιόλογα, στοιχεία ως προς την υπόθεση των ομολόγων, που καταρρίπτουν έναν ακόμη «μύθο» της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ :

Ι.     Μία από τις βασικές «αιτιάσεις» του ΠΑΣΟΚ  - αλλά και μια από τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στις Εκθέσεις Ζορμπά – συνίσταται στο ότι μετά το 2004 δεν συγκροτήθηκε και δεν λειτούργησε η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων του άρθρου 42 του ν. 2676/1999. Πράγμα που σημαίνει  έλλειψη ελέγχου  των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά την αγορά των σύνθετων ομολόγων!

ΙΙ.    Κατά την κ. Ν. Αλεξόπουλο τούτο είναι παντελώς ανακριβές, διότι :

hello: Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων προς τον κ. Ν. Αλεξόπουλο (πρώην Δ/ντή Εργασιών Δημοσίου Τράπεζας της Ελλάδος)

   

Page 9 of 42