Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

23-4-2013 Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Κύριε Υπουργέ, υπερψηφίζω επί της αρχής το σχέδιο νόμου. Επιτρέψτε μου να πω ότι περιέχει σημαντικά στοιχεία, τα οποία είναι βελτιωτικά των όσων έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα: Θα αναφέρω το θέμα της προκαταβολής της σύνταξης στο άρθρο 1.

Θα ήθελα να αναφέρω παρεμπιπτόντως και τη ρύθμιση την οποία κάνετε στο άρθρο 4, για την εξαίρεση από τη μείωση των αποδοχών των αξιωματικών οι οποίοι είναι σε πολεμική διαθεσιμότητα και είναι ανάπηροι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά για τη γενναιότητα να πάρετε πίσω αυτή τη ρύθμιση, η οποία αφορά τη μείωση των συντάξεων των πεσόντων εν υπηρεσία, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και θα ήθελα να πω και κάτι άλλο -και εδώ θα συμφωνήσω με αυτό που τόνισε και ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία της ερώτησης- επειδή έχω διαβάσει και εγώ διάφορες φωνές, ανεύθυνες παντελώς, οι οποίοι διερωτώνται γιατί πρέπει να γίνονται οι συγκεκριμένες διακρίσεις σε  ορισμένες περιπτώσεις και ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μην παρασύρεστε, κύριε Υπουργέ -και ορθώς δεν παρασύρεστε- από τέτοιες φωνές, οι οποίες είναι παντελώς ανεύθυνες γιατί δεν ξέρουν ούτε τι εστί εθνικό συμφέρον, ούτε τι προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τι προσέφεραν εκείνοι οι οποίοι είναι μάλιστα εν συντάξει και πώς πολλοί από αυτούς έφυγαν μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στηρίξτε αυτούς τους ανθρώπους. Ας μάθουμε σ’ αυτό τον τόπο ότι πρέπει να κάνουμε τις διακρίσεις εκεί που πρέπει, ανάλογα με τη συνεισφορά του καθενός στο δημόσιο συμφέρον και να έχουμε τη γενναιότητα να το ομολογούμε, αλλιώς η εξίσωση των πάντων θα οδηγήσει σε μία εξίσωση μετριοτήτων από την οποία πάσχει τούτος ο τόπος για χρόνια ολόκληρα και είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του.

Θα μου επιτρέψετε όμως να θίξω δύο σημεία τα οποία επισημαίνει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, απλώς και μόνο για να τα έχετε υπόψη σας όταν θα συζητάμε επί των άρθρων, προκειμένου να κάνετε ενδεχομένως τις απαραίτητες βελτιώσεις.
Το πρώτο σημείο σχετίζεται με το άρθρο 4 στις παραγράφους 12 και 13. Το επισημαίνει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Είναι το ζήτημα των αναδρομικών αναπροσαρμογών. Ας μην αυταπατώμεθα: Αναδρομικές προσαρμογές σημαίνουν αναδρομικές μειώσεις συντάξεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να γίνουν αυτές οι αναδρομικές μειώσεις των συντάξεων, πρέπει να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες. Αντιλαμβάνομαι την πίεση της τρόικας, αλλά έχω πει και άλλοτε ότι εάν οι απαιτήσεις τους δεν σέβονται το Σύνταγμα, τουλάχιστον ας μάθουν να σέβονται το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο το οποίο τούς παραχωρεί και τη σχετική αρμοδιότητα.

hello: 23-4-2013 Αγόρευση κ. Π.Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, του σν του Υπ. Οικονομικών: «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπ.Οικονομικών

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-4-2013 Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ″Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» και άλλες διατάξεις».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.
……..
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): … Το λόγο έχει τώρα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, πριν απ’ όλα πρέπει να τονίσω ότι από πλευράς διαδικασίας και με όσα ζήσαμε στην Επιτροπή, δεν μπορεί κανείς να μην σας αναγνωρίσει το γεγονός –σ’ όλους σας, δηλαδή, και ιδίως στους Υπουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών- ότι ο κοινοβουλευτικός διάλογος αναβαθμίστηκε, γιατί οι πολλές αλλαγές που έγιναν συνετελέσθησαν ύστερα από τη συζήτηση, πράγμα που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο αυτό και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε -μπορεί να μην είναι ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο, αλλά από πλευράς σημασίας έχει το νόημά του- μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να ακουστεί ο Βουλευτής, αλλά και να διορθωθούν πολλά πράγματα. Διότι -ας μην αυταπατώμεθα, κύριε Υπουργέ-  με την αρχική μορφή που είχε έλθει το νομοσχέδιο, είχε πολλά λάθη που αδικούσαν και τις προθέσεις του.

Μήνυμα, λοιπόν, και προς τους άλλους Υπουργούς: Όταν οι Βουλευτές θέλουν να μετέχουν στο διάλογο αυτό, δεν το κάνουν για να φαίνονται ομιλούντες, αλλά γιατί μπορεί να βλέπουν ορισμένα πράγματα που χρειάζονται διόρθωση, ιδίως όταν σήμερα νομοθετούμε με τέτοια ταχύτητα, ώστε η προετοιμασία των νομοσχεδίων να μην είναι εκείνη, κατ’ ανάγκην, που θα έπρεπε να είναι. Σας ανήκει, λοιπόν, αυτή η αναγνώριση.

Επειδή μιλάμε επί της αρχής, θα ήθελα να μιλήσω για τρία ζητήματα, πάντα επί της αρχής.

hello: 9-4-2013 Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής του σν του Υπ. Εσωτερικών "Κύρωση της από 31-12-2012 ΠΝΠ "Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των ΥΠΕΣ,Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημ.Τάξης, ΓΓ της Κυβέρνησης και του Υπ.Επικ

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

19-2-2013_Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο».
…………….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): … Επανερχόμαστε στη συζήτηση του νομοσχεδίου. Το λόγο έχει ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για άλλο ζήτημα ήθελα να μιλήσω. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα που τουλάχιστον μέχρι σήμερα, από τότε που άρχισε ο ισχύων Κανονισμός της Βουλής να εφαρμόζεται, είχαν θεωρηθεί αυτονόητα. Φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητα και πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε πάλι.

Πρώτα - πρώτα επί πραγματικών κωδικοποιήσεων είναι γνωστό ότι θέμα συνταγματικότητας μπορεί να τεθεί ουσιαστικά μόνο ως προς το αν επιτρέπεται να ψηφισθεί με τη διαδικασία κώδικος ένα νομοσχέδιο, κατά το άρθρο 76 του Συντάγματος και όχι, φυσικά για επιμέρους κωδικοποιητικές διατάξεις.

Διότι διάταξη που πραγματικά κωδικοποιείται έχει, ήδη, τεθεί εν ισχύι και η διάταξη αυτή έχει κριθεί ή θα έπρεπε να έχει κριθεί, με βάση το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, όταν ψηφιζόταν. Δεν ψηφίζεται, κωδικοποιείται η διάταξη αυτή. Γι’ αυτό και ουδέποτε μέχρι σήμερα, εάν προσέξετε τη διαδικασία ψήφισης των κωδίκων, έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα συνταγματικότητας. Αυτό είναι το πρώτο θέμα.

hello: 19-2-2013_Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση του σν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο».

   

Page 1 of 41