Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια».

 I.               Όπως είναι γνωστό, μετά την αναθεώρηση του 2001, το άρθρο 51 παρ. 4 θεσπίζει, μεταξύ άλλων, πως «νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια».
      Α. Στις 19-2-2009, ύστερα από μακρά και ουσιαστική διαβούλευση με τους εκπροσώπους όλων των Κομμάτων, κατατέθηκε από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προς ψήφιση σχέδιο νόμου για την εφαρμογή του άρθρου 51 παρ. 4 του Συντάγματος, κατά την τελική διαμόρφωση του οποίου είχαν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Παρά ταύτα, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το σχέδιο νόμου, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η κορυφαία αυτή θεσμική πρωτοβουλία, αφού δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη από το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων.
     Β. Στις 8-7-2010, εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η απόφαση «Σιταρόπουλος κλπ», με την οποία η Ελλάδα καταδικάσθηκε και για παραβίαση του άρθρου 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφού επί δεκαετία μετά τη θέσπιση της ως άνω διάταξης του άρθρου 51 παρ. 4 του Συντάγματος δεν έχει ψηφίσει τον σχετικό εκτελεστικό νόμο, στερώντας έτσι Έλληνες πολίτες από τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
II.            Ύστερα από τα παραπάνω, και ενόψει του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου:

hello: Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια.

 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών – Ν.Δ.  

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής) 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της 1.2.2010, με αντικείμενο τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο που έγινε με πρόταση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης ανέφερε ανακριβέστατα, μεταξύ άλλων,  ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, προέβη «σε απαράδεκτες μονιμοποιήσεις νέων ανθρώπων» που εργάζονταν σε προγράμματα stage.  Και τούτο μολονότι του είναι γνωστό –ή οφείλει στοιχειωδώς να γνωρίζει- ότι με βάση τις αναθεωρημένες, κατά την συνταγματική αναθεώρηση του 2001, διατάξεις του άρθρου 103 παρ. 8 του Συντάγματος μια τέτοια μονιμοποίηση είναι παντελώς αδύνατη.

 

hello: Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπ.Εσωτερικών,Αποκ.& Ηλ.Διακ. σχετικά με την μονιμοποίηση εργαζομένων σε προγράμματα STAGE

   

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών – Ν.Δ.  

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Πάνω από πενήντα πέντε χιλιάδες υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπηρετούν σήμερα στη δημόσια διοίκηση.  Πρόκειται για υπαλλήλους που, στην μεγάλη τους πλειοψηφία και κατά γενική ομολογία, έχουν εξαιρετικά προσόντα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για να καλύψουν υφιστάμενα σημαντικά κενά στις επιμέρους δημόσιες υπηρεσίες.  Ως το 2009 οι υπάλληλοι αυτοί έμεναν στο περιθώριο, χωρίς ίχνος αξιοποίησης στη διοικητική ιεραρχία και, συνακόλουθα, χωρίς υπηρεσιακή προοπτική.  Με το ν. 3801/2009 και, συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του άρθρου 1 επ. αυτού του νόμου, καθιερώθηκε, από την Κυβέρνηση Καραμανλή, η δυνατότητα ένταξής τους στη διοικητική ιεραρχία –και, άρα, η προοπτική κατάλληλης αξιοποίησής τους- ως το βαθμό του διευθυντή.  Τότε το ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατά την προσφιλή του λαϊκίστικη και στείρα αρνητική τακτική, όχι μόνο δεν στήριξε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία αλλά και δια συγκεκριμένων Βουλευτών του, με προϋπηρεσία μάλιστα στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν(!), προβλέποντας προκλητικά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 103 παρ. 8 εδ. γ΄ του Συντάγματος.  Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλία μονιμοποίησης των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικώς, αλλά ούτε καν εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 1 επ. του ν. 3801/2009.

 

Ενόψει των ανωτέρω:

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  1. Προτίθεται να εφαρμόσει, ως οφείλει, τις διατάξεις των άρθρων 1 επ. του ν. 3801/2009 για την, κατά την κατά τ’ ανωτέρω, ένταξη στη ιεραρχία των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και αν όχι γιατί;
  2. Πρόκειται, όπως το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, να τους μονιμοποιήσει και αν όχι γιατί;

 

Αθήνα, 02/02/2010

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

   

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄Αθηνών – Ν.Δ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ

 ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Μια από τις θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης Καραμανλή –όταν στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ το ΠΑΣΟΚ ούτε καν είχε λάβει πρόνοια γι’ αυτό- ήταν η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης.  Δεδομένου ότι ο στόχος αυτός ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τη Στρατηγική της Λισαβόνας, που επιτάσσει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία ευνοϊκού ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και ενδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη, πετύχαμε την έγκριση του Ειδικού Επιχειρησιακού «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΠ «ΔΜ»)στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Νοέμβριο του 2007.  Ένα ΕΠ προϋπολογισμού 631 εκ. ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, στο αρμόδιο Υπουργείο  να επιχειρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

hello: ΕΡΩΤΗΣΗ(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

   

Page 5 of 7