Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Συνοπτικό Σημείωμα επί των Ερωτήσεων
προς κ. Α. Πιλάβιο
(πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)

 Αθήνα, 25 Αυγούστου 2010

Από την κατάθεση του  κ. Α. Πιλάβιου, Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την εποχή που ξεκίνησε το ζήτημα των ομολόγων, προκύπτουν τα εξής ως προς την υπόθεση που ερευνά η Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα:

I. Ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία, πριν από οποιοδήποτε δημοσίευμα και οιαδήποτε νύξη κοινοβουλευτικού ελέγχου, έφερε στο προσκήνιο το θέμα των δομημένων ομολόγων, και συγκεκριμένα τη δράση ιδίως της χρηματιστηριακής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» με τα Ταμεία.  Άρα το ζήτημα, το έφερε στο φως μια κρατική Αρχή, της οποίας τα μέλη ορίζονται από την Κυβέρνηση. Συνεπώς καταρρίπτεται ο μύθος ότι το θέμα των δομημένων ομολόγων εκκολάφθηκε από την τότε Κυβέρνηση και προς όφελός της.

II.   Ειδικότερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της για έλεγχο των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών, ύστερα από εσωτερική πληροφόρηση αντελήφθη μια έντονη δραστηριότητα ορισμένων από αυτές με Ασφαλιστικά Ταμεία.  Αφού τοποθέτησε ειδικό Επίτροπο ελέγχου ασχολήθηκε ειδικότερα με τέσσερις από αυτές και έτσι έφθασε και στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», η οποία διαπραγματευόμενη το δομημένο ομόλογο της J.P. Morgan είχε διαπράξει δύο παραβάσεις:

        Α. Πρώτον, το έκανε χωρίς να έχει συνάψει με τα Ταμεία σύμβαση παροχής επενδυτικών συμβουλών.

        Β. Και δεύτερον, αλληλογραφώντας μαζί τους δεν επισήμαινε και τους κινδύνους του ομολόγου.

III.   Περί τα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το πόρισμα παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Επιτροπή Ειδικών Ελέγχων και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της.

IV.   Άρα η τότε Κυβέρνηση όχι μόνο δεν οργάνωσε και δεν συγκάλυψε το θέμα, όπως ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυβερνητικό όργανο ήταν αυτό που οδήγησε το ζήτημα των δομημένων ομολόγων και στη Δικαιοσύνη.