Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

28-8-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του ν. 4055/2012».
…………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, παίρνω το λόγο, όχι γιατί έχω κάποια αντίρρηση στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζουμε. Και το νομοσχέδιο το ψηφίζω και επιπλέον την τροπολογία. Αλλά ακριβώς όσα διημείφθησαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, ο τρόπος που ετέθησαν ορισμένα ζητήματα για τον Κανονισμό, αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, νομίζω μου επιβάλλουν να πω ορισμένα πράγματα τα οποία, για μένα τουλάχιστον, αποτελούν θέματα αρχής. Και το τονίζω για μένα. Εδώ δεν διδάσκει κανένας κανέναν και όλοι κατέχουν τα ζητήματα, όπως πρέπει να τα κατέχουν. Αυτό είναι το τεκμήριο της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού για κάθε συνάδελφο ο οποίος έρχεται στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, ψηφίζω τη διάταξη γιατί το να ομολογεί η Πολιτεία ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη να δώσει την αρμοδιότητα σε ένα δικαστήριο να δικάσει, αλλά να δικάσει με δίκαιη δίκη, αυτό δεν είναι λάθος. Λάθος θα ήταν να ενέμενε όταν τα Ειρηνοδικεία είναι ανέτοιμα ακόμα να δικάσουν τέτοιες διαφορές, απλά διότι ο αριθμός των ειρηνοδικών που έπρεπε να προσληφθούν, δεν πρόλαβε να προσληφθεί, ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η μακρά διαδικασία δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να εμμείνει το Υπουργείο σε μια ρύθμιση προηγουμένως, χωρίς να ευθύνεται δε και η σημερινή πολιτική ηγεσία γι’ αυτό το οποίο συμβαίνει;

Τι σημαίνει δίκαιη δίκη τελικά; Ίσως εδώ πρέπει να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Τον τελευταίο καιρό και μέσα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης, μέσα από τις σε ορισμένα πράγματα, απαράδεκτες και από πλευράς εθνικής κυριαρχίας, αν θέλετε, επιδιώξεις της τρόικας, όπως είναι και το θέμα της δικαιοσύνης, θεωρήθηκε ότι η επιτάχυνση της δικαιοσύνης αποτελεί per se ένα αγαθό συγκεκριμένο. Δεν είναι έτσι. Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης δευτερογενώς επιδρά στην απονομή της δικαιοσύνης. Επιβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου θα φτάναμε στο όριο της αρνησιδικίας. Υπ’ αυτήν την έννοια υπάρχει και ως θεσμός και εισήχθη στην Ελλάδα ως διεθνής υποχρέωση από το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

hello: 28-8-2012. Αγόρευση κατά την συζήτηση του σν του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανρθωπίνων Δικαιωμάτων:"Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του ν. 4055/2012.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

7-7-2012. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία στηρίζεται από τις τρεις πολιτικές δυνάμεις, όχι γιατί είμαι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Όσο και αν είναι δύσκολο να γίνει τούτο κατανοητό μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών συμπεριφορών χρόνων όπου έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι κάποιος ψηφίζει υπό όρους κομματικής πειθαρχίας, ψηφίζω ως Βουλευτής κατά συνείδηση και ως Έλληνας πολίτης. Διότι αυτήν τη στιγμή, το μεγάλο και κρίσιμο διακύβευμα είναι διπλό. Είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη και η περαιτέρω αναδιαπραγμάτευση εκείνων των όρων του μνημονίου οι οποίοι αν συνεχιστούν να εφαρμόζονται, οδηγούν τη χώρα σε κοινωνική έκρηξη. Και μαζί με τη χώρα μας και άλλες χώρες πέραν τούτου θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρωζώνη, πράγμα που έχει γίνει ήδη αντιληπτό.

Ιδίως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τις μεγάλες μεταβολές που συνέβησαν στη Γαλλία, όπου ο κ. Σαρκοζί πλήρωσε ακριβά την υποτέλεια της Γαλλίας στην πολιτική της Γερμανίας. Αλλά και σε άλλες χώρες, όπως είναι ιδίως η Ισπανία.

hello: 7-7-2012. Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-4-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».
…………

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, δεν θα επαναλάβω όσα είχα πει επί της αρχής. Θα δώσω ορισμένες διευκρινίσεις επειδή ακούστηκε κάτι μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα από ορισμένες πλευρές οι οποίες θεωρούν ότι, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση, μπορούν να λένε «όχι» στα πάντα δίχως να έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο. Τακτική ΠΑΣΟΚ από ορισμένους οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή να θέλουν αλλαγή της νοοτροπίας σ’ ό,τι αφορά το πολιτικό κλίμα.

Ακούστηκε απ’ αυτό το Βήμα πριν από λίγο ότι η Νέα Δημοκρατία -λέει- μέσω της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου ψηφίζει τον «Καλλικράτη». Όποιος το λέει αυτό μάλλον δεν έχει διαβάσει τίποτα απ’ αυτό το νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει επί της αρχής γιατί το νομοσχέδιο αυτό από την πλευρά των Υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου ζητάει δημόσια συγγνώμη για τα λάθη του «Καλλικράτη». Διότι επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση μας ότι ο «Καλλικράτης» όχι μόνο δεν υπήρξε πραγματική μεταρρύθμιση, αλλά υπήρξε μία ψευδομεταρρύθμιση η οποία οδήγησε σε κατάρρευση την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή τη στιγμή, κύριοι συνάδελφοι, μιλάμε για πραγματική κατάρρευση. Δεν λειτουργεί τίποτα. Ίσα που προλαβαίνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο προλαβαίνουν, να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των λειτουργικών τους. Το ξανατονίζω. Σ’ ό,τι αφορά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, το ΠΑΣΟΚ επαίρεται γι’ αυτές. Θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου να λέει «εμείς κάναμε μεταρρυθμίσεις». Θα θυμίσω ότι τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση την ίδρυσε μεν το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέρρεε μέχρι να ψηφιστεί το 2005 ο ν. 3545 για τα οικονομικά για να μπορέσει να ανορθωθεί. Ο «Καποδίστριας» έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αν δεν ερχόταν ο «Θησέας» το 2005 να ανατάξει τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάλι θα είχε καταρρεύσει.

Το ΠΑΣΟΚ σ’ ένα πράγμα είναι ειδικό, να ισχυρίζεται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις τις οποίες όμως άλλοι καλούνται στη συνέχεια να διορθώσουν και να τις κάνουν πραγματικά. Έχω ξαναπεί ότι αυτή είναι η τακτική του κούκου. Ο κούκος έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: Γεννάει αβγά και τα αφήνει σε ξένες φωλιές για να τα επωάσουν άλλοι. Αν αυτό λέγεται μεταρρυθμιστική λογική, το αφήνω στη λογική του καθενός.

hello: 9-4-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».

   

Page 5 of 41