Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

20-09-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο των Αθηνών».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις
…………
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
[1]: Ευχαριστώ πάρα πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Εισαγωγικά θα ήθελα να τονίσω μόνο, ξεκινώντας από την ιστορική μήτρα που γέννησε αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ότι τα όσα ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα πρέπει να μας διδάξουν, ιδιαίτερα τους Βουλευτές με την ευθύνη που φέρουν, πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη να έχουμε αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Τι συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου σε εκείνη τη διαδήλωση; Πώς ξεκίνησαν αυτά τα γεγονότα και πώς και σε άλλες περιπτώσεις είχαν ξεκινήσει παρόμοια γεγονότα, τα οποία εγώ προσωπικά είχα την τραγική εμπειρία να τα ζήσω;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μία είναι η αλήθεια. Κάποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται και τη δύναμη της κοινωνίας και την ομαλή άσκηση των δημοκρατικών ελευθεριών. Διότι, εκείνη την ημέρα είχε ένα πολύ μεγάλο πλήθος που κάποιοι δεν ήθελαν να πει αυτό που αισθανόταν. ΄
Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Είναι τα άκρα. Μην ξεχνάτε και μην ξεχνάμε ιστορικά –και το τονίζω και θα το τονίζω, γιατί πρέπει η ιστορική μνήμη να είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στη ψυχή μας και στο νου μας για να ξέρει και ο κόσμος τι αντιμετωπίζει- την πορεία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Και να θυμάται ο κόσμος ότι τα άκρα δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε χρώμα, είναι τα ίδια.

hello: 20-09-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Εσωτερικών: «Κύρωση της ΠΝΠ «Λήψη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12/2 στο κέντρο των Αθηνών.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

18-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».
…………..

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπερψηφίζω επί της αρχής το σχέδιο νόμου. Και παίρνω αφορμή, για να μιλήσω, από μια διάταξη, που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ασήμαντη. Αλλά μου δίνει την ευκαιρία να εκθέσω ορισμένες σκέψεις, γιατί σε αυτόν τον τόπο έχουμε χρέος και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, τις οποίες έχει καθένας για το πώς έφτασε εδώ ο τόπος, αλλά και να θυμίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Με αφορμή λοιπόν, κύριε Υπουργέ, το άρθρο 13 του σχεδίου νόμου, θα μου επιτρέψετε να γυρίσω λίγο πίσω. Το άρθρο 13 του σχεδίου νόμου καταργεί τη θέση του ειδικού γραμματέα του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική μεταρρύθμιση» και μεταβιβάζει την εποπτεία αυτή στον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Ορθή κίνηση μέσα στην τάση της Κυβέρνησης να μειώσει τις θέσεις των ειδικών γραμματέων.

Το ζήτημα βεβαίως είναι, ότι ο προϊστάμενος θα πρέπει να είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος να ξέρει. Και το λέω αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, γιατί αυτό το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική μεταρρύθμιση» έχει μια μεγάλη και πικρή ιστορία, η οποία πρέπει να μας διδάξει όλους και ιδίως τη σημερινή Κυβέρνηση.

hello: 18-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

11-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων εφαρμογής των ν. 3864/2010, 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012 και 4071/2012», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις θεμάτων δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και θυγατρικών τους, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό τομέα, και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών».
………….

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι συνάδελφοι, είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω -και θα εξηγήσω γιατί λέω ότι είναι αυτονόητο για μένα- το παρόν νομοσχέδιο το οποίο αφορά ουσιαστικά τη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Και το ψηφίζω γιατί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με όλα τα προβλήματα που περιέχει, με όλες τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς σχετικά με τις επί μέρους ρυθμίσεις, αποτελεί μία αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρχει ελληνική οικονομία. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν, να έχουν άλλες αντιλήψεις για το σύγχρονο καπιταλισμό, ένα είναι βέβαιο: Αν δεν έχεις τραπεζικό σύστημα, δεν έχεις οικονομία. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, ακόμη και από την Αριστερά, κατά την εκτίμησή μου. Η ανακεφαλαιοποίηση κατέστη αναγκαία, γιατί χωρίς αυτή ήταν αδιανόητο να επιβιώσει το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί προέκυψε όμως, αυτή η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης; Ποιες είναι οι βασικές της αιτίες; Οι βασικές της αιτίες είναι δύο. Η πρώτη αφορά γενικότερα την παγκόσμια οικονομική κρίση, την παγκόσμια φούσκα αυτού του βιασμένου καπιταλισμού, του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Αυτή η φούσκα που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπόλιασε όλο το τραπεζικό σύστημα. Η Ευρώπη δεν αντελήφθη από νωρίς τι ερχόταν. Η Ευρώπη είχε μία αίσθηση αιωνιότητας όταν έσκασε η ιστορία της «LEHMAN BROTHERS». Έφτασε και σε μας πολύ συντομότερα απ’ ό,τι κάποιοι φαντάζονταν. Και το ζήσαμε στην κυβέρνηση Καραμανλή, όταν το Νοέμβριο του 2008 με μια ακαριαία αντίδραση πήραμε την απόφαση σε επίπεδο κυβερνητικής επιτροπής για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών με τα 27 δισεκατομμύρια από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα 10 την εποχή εκείνη.

hello: 11-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση σν του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου...."

   

Page 4 of 41