Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Σχολιασμός-Δηλώσεις

Σχολιασμός σχετικά με τις διατάξεις του ν. 3838/2010 ως προς την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας και
ως προς τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών
(στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 15/11/2012)


           
Οι διατάξεις του ν. 3838/2010, και ως προς την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας και ως προς τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών, διαπνέονται από ένα είδος «αυτοματισμού», ο οποίος προκύπτει από το ότι οι συνακόλουθες έννομες σχέσεις και τ’ αντίστοιχα δικαιώματα προκύπτουν αποκλειστικώς και μόνον εφόσον συντρέχουν ορισμένα πραγματικά δεδομένα.  Αγνοούν δηλαδή, σχεδόν παντελώς, το ότι τόσον η ιθαγένεια όσο και η ενεργός συμμετοχή στη πολιτική ζωή της Χώρας προϋποθέτουν, από την ίδια τη φύση τους, τουλάχιστον έναν ουσιαστικό ψυχικό σύνδεσμο (animus) με τη Χώρα αλλά και το Έθνος, υπό την ευρεία του όρου έννοια. 

          Αυτόν τον ψυχικό σύνδεσμο, αποδεικνυόμενο με συγκεκριμένα στοιχεία και υπό θεσμοθετημένες διαδικασίες, είχε υιοθετήσει ως απαραίτητη προϋπόθεση η προηγούμενη νομοθεσία.  Η οποία μάλιστα ήταν εντελώς πρόσφατη –ο Κώδικας Ιθαγένειας (ν.3284/2004) είχε ψηφισθεί μόλις έξη χρόνια πριν- ώστε να δικαιολογείται τέτοιας έκτασης αλλαγή της.  Μια αλλαγή η οποία, όπως αποδεικνύεται σήμερα, υπήρξε προφανώς προϊόν μιας πρόχειρης προετοιμασίας που σκοπό είχε την «ανέξοδη» επίδειξη ενός μάλλον τριτοκοσμικού «νεωτερισμού».

hello: 15-11-2012 Σχολιασμός σχετικά με τις διατάξεις του ν. 3838/2010 ως προς την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

   

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ – Ν.Δ.

                                                                                                 ΔΗΛΩΣΗ

Αθήνα,  11-9-2012

            Σχετικώς με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σ’ Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ως προς τις αγοραπωλησίες ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την περίοδο 2009-2011, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           «Κατ’ επανάληψη είχα ζητήσει δια της κοινοβουλευτικής οδού στοιχεία για τους κατόχους των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις αρχές του 2009 έως το τέλος του 2011.  Δεν μου είχε δοθεί όμως επαρκής απάντηση.  Γι’ αυτό θεωρώ θετικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά το Υπουργείο Οικονομικών μου απάντησε, έστω και αν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη μ’ ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Από τον πίνακα που μου κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον: Καθ’ όλη την περίοδο από 1/1/2010 έως την 31/12/2011, οι Ελληνικές Τράπεζες, τ’ Ασφαλιστικά Ταμεία, η Τράπεζα της Ελλάδος και ιδιώτες αποταμιευτές εμφανίζονται αγοραστές πολύ μεγάλου αριθμού ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.  Ειδικότερα ενώ την 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας (συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος) κατείχε ομόλογα ονομαστικής αξίας 55,9 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2011 το ποσό είχε ανέλθει στα 86,2 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 51,2%).  Σημειώνω ότι η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάσθηκε κατά το 2010, δηλαδή κατά τη περίοδο εισόδου στο Μνημόνιο και ύστερα.

hello: 11-9-2012. ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Σ' ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2011

   

Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Μια πρωτοβουλία – πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου
(Ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 19/8/2012)

           Νέα τροπή παίρνει πια η πρωτοβουλία του τέως υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλε στις 6 Αυγούστου στη Βουλή, να καταθέσει στοιχεία για τη ροή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ 2008-2011.

          Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε υποβάλει την ίδια αίτηση προς τον τότε υπουργό οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στις 2 Νοεμβρίου του 2011, χωρίς να πάρει απάντηση!  Το επιπλέον δε «περίεργο» είναι ότι ο Πρ. Παυλόπουλος, καθ’ ό είχε δικαίωμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν πήρε απάντηση μετέτρεψε την αίτησή του σε επερώτηση.  Ουδέποτε όμως ο Ευ. Βενιζέλος προσήλθε στη Βουλή να του απαντήσει!

          Η αλήθεια είναι ότι ο Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε και πάλι τα στοιχεία για τα ομόλογα ύστερα και από τις αποκαλύψεις –θυμίζουμε τι έχει γράψει σχετικώς το ΠΑΡΟΝ- του τέως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη, κατά τις οποίες ο τότε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν προειδοποιούσε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους έπρεπε να γίνει μαζί με την είσοδο της οικονομίας μας στο Μνημόνιο.  Αλλιώς θα ήταν δώρο άδωρο.  Όπερ και συνέβη.

          Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Πρ. Παυλόπουλος παραθέτοντας τα στοιχεία που ακολουθούν, οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν άκουσαν τον Στρος Καν, αλλά έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Σε συνεργασία με την Τρόικα, «εξόρκιζαν» αρχικά επιμόνως την  αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ως «οικονομική καταστροφή».  Για να την συναποφασίσουν στο τέλος του 2011!  Στο μεταξύ, και «ω του θαύματος», οι αλλοδαπές τράπεζες που κατείχαν το 2010 ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είχαν όλο το χρόνο και την άνεση να τα «φορτώσουν» σ’ άλλους, ιδίως δε στις Ελληνικές Τράπεζες και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Τα οποία μάλιστα απέκτησαν τα ομόλογα αυτά χωρίς δική τους απόφαση, αφού τούτο έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδας. Πρωτοβουλία η οποία κατηύθυνε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ομόλογα και όχι σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, τα οποία τελικώς δεν «κουρεύτηκαν»! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της BIS -της Διεθνούς Τράπεζας Διακανονισμών- με τον τρόπο αυτόν οι αλλοδαπές τράπεζες –ιδίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές- «φόρτωσαν» και στις Ελληνικές Τράπεζες και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία ομόλογα αξίας 120 δισ. ευρώ! Τα οποία, φυσικά, μέσω του PSI «κουρεύτηκαν» όταν είχαν πια περιέλθει στα χαρτοφυλάκιά τους.

hello: 19-8-2012 "Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ" Ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 19/8/2012

   

ΔΗΛΩΣΗ
κ. Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της 16-07-2011

 

«Και το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την δημοσιονομική εξυγίανση κ.λ.π.» εντάσσεται στη θλιβερή χορεία των θεσμικών μέτρων που, εκτός από την πρωτόγνωρη κοινωνική αδικία και αναποτελεσματικότητα, ευτελίζουν, κυριολεκτικώς, τους θεσμούς.  Δύο, και μόνο, παραδείγματα αρκούν :

 Ι.        Στο Μέρος Β’ (άρθρα 8 επ. ) περιλαμβάνεται σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων. Όμως κατά το άρθρο 73 παρ. 2 του Συντάγματος: « Τα νομοσχέδια για συντάξεις πρέπει να είναι ειδικά.  Δεν επιτρέπεται, με ποινή την ακυρότητα, να αναγράφονται διατάξεις για συντάξεις, σε νόμους που αποσκοπούν στη ρύθμιση άλλων θεμάτων». Είναι προφανές λοιπόν ότι οι συνταξιοδοτικές αυτές διατάξεις  που παρεισφρέουν σε μη ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο είναι άκυρες. Και το χειρότερο είναι ότι για να συγκαλυφθεί αυτή η ακυρότητα, όταν οι σχετικές διατάξεις εστάλησαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ’ αυτών κατά το Σύνταγμα, είχαν την μορφή αυτοτελούς σχεδίου νόμου! (βλ. σελ. 52 του σχεδίου νόμου). Έτσι το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε θεωρώντας ότι πρόκειται για ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο, κατά το άρθρο 73 παρ. 2 του Συντάγματος! Ύστερα, «από την πίσω πόρτα», οι διατάξεις εντάχθηκαν σε άλλο, μη ειδικό, σχέδιο νόμου! Όμως η κατά τ’ ανωτέρω ακυρότητα παραμένει. Και, φυσικά, το θέμα θ’ αναδειχθεί κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

hello: 16-7-2011. Δήλωση στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της 16/7/2011 σχ. με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Ρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση κλπ.

   

Page 1 of 3