Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Βουλή

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».
…………….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): … Ο κ. Παυλόπουλος έχει το λόγο για επτά λεπτά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπερψηφίζω τον Προϋπολογισμό. Πλην όμως θα ήθελα να τονίσω πως οφείλω και στον εαυτό μου, αλλά γενικότερα στη συγκυρία, την εξής επισήμανση, η οποία δεν αφορά τόσο πολύ το Κοινοβούλιο και εμάς.

Αυτή η επισήμανση, κύριε Υπουργέ, αφορά πρωτίστως τους εταίρους μας, αφορά γενικώς την Ευρώπη. Και νομίζω ότι είναι όχι απλώς δικαίωμα αλλά χρέος του κάθε Βουλευτή αυτές τις κρίσιμες ώρες να απευθύνεται στους εταίρους μας. Και να απευθύνεται ακριβώς για να στηρίξουμε την προσπάθεια, την οποία κάνετε και την οποία οφείλετε να συνεχίσετε. Γιατί η προσπάθεια δεν τελείωσε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί στο πλαίσιο πια μιας άλλης διαπραγμάτευσης, η οποία σχετίζεται με την πλήρη αλλαγή πολιτικής της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα και στις χώρες εκείνες, οι οποίες έχουν μπει υπό τα «καυδιανά δίκρανα» της μνημονιακής πολιτικής. Οφείλουν στις χώρες αυτές την αναπτυξιακή «ανάσα», η οποία είναι πλέον «ανάσα» ολόκληρης της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός ο προϋπολογισμός, κύριε Υπουργέ, ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί πρέπει να πετύχει. Αν δεν πετύχει ως προς τους στόχους αυτούς, είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα εκτροχιασθεί, η κοινωνία θα εκραγεί. Οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η έκρηξη -και οφείλουμε να το τονίσουμε στους εταίρους μας- δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Και οφείλουμε να τους το πούμε αυτό περισσότερο, γιατί το ότι φθάσαμε έως εδώ ως χώρα δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη, είναι και ευθύνη δική τους. Όλοι ξέρουμε πώς φθάσαμε έως εδώ.

Πρώτον, φθάσαμε έως εδώ με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.

hello: 9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

23-10-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις».
………………

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Παίρνω το λόγο όπως και στην επιτροπή, γιατί το ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τη μεταφορά των μαθητών, αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό του πώς ένα στοιχειώδες κομμάτι του κοινωνικού κράτους μπορεί από λάθη πολιτικής να οδηγηθεί και αυτό σε κατάρρευση. Και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της παιδείας.

 Η αλήθεια είναι, και πρέπει να την ομολογήσουμε, ότι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών είναι εδώ και χρόνια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Και κακώς. Και όσοι κυβέρνησαν -συμπεριλαμβανομένου του ομιλούντος- φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Αλλά ουδέποτε, σας διαβεβαιώ κύριοι συνάδελφοι, το θέμα είχε φτάσει σε αυτήν την οξύτητα που φτάνει τώρα, ακριβώς γιατί οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξαν όχι απλώς ερασιτεχνικές, αλλά καταστροφικές και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την παιδεία. Αυτό, όμως, όχι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, αλλά με αποκλειστική ευθύνη εκείνων που μέσα στην κρίση -και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ραγκούση- πήγαν να κάνουν μια μεταρρύθμιση η οποία αποδείχθηκε ότι αναλογεί ιστορικά σε αυτό που λέμε «χωριά Ποτέμκιν».

hello: 23-10-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχ. έτος 2012-13μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις.

   

Βουλή - Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

27-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν κέντρα πρώτης υποδοχής και εγκαταστάσεων κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών και άλλες διατάξεις».
……...

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Πρώτα-πρώτα, να ευχαριστήσω θερμά την κ. Κωνσταντοπούλου που δέχθηκε αυτήν την αλλαγή λόγω ενός δικού μου εκτάκτου προβλήματος. Και της ζητώ συγγνώμη.

Κύριε Υπουργέ, θα επαναλάβω ορισμένα πράγματα από αυτά που είχα πει στην επιτροπή -και θα καταλάβουν και οι συνάδελφοι γιατί παίρνω το λόγο- και θα μου δοθεί η ευκαιρία επίσης να πω πόσο συμμερίζομαι τον όλο προγραμματισμό που κάνετε από εδώ και πέρα όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή το ζήτημα των κέντρων λαθρομεταναστών αλλά γενικότερα της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσουμε στο εξής. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στη ρίζα του και όπως ταιριάζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω -και αυτό το κάνω πάντοτε- τι σημαίνει αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Θυμίζω, λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι, ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια ο κ. Χρυσοχοΐδης -και στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής- όχι μόνο δεν έπραξαν τίποτα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά όλος αυτός ο προγραμματισμός, που η κυβέρνηση Καραμανλή και εγώ προσωπικά είχαμε κάνει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από την υπογραφή του συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο το 2008 στο Παρίσι και ύστερα από την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Ζακ Μπαρό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούνιο του 2009, πήγε πραγματικά «περίπατο».

Και ξαφνικά, παραμονές των εκλογών, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και ότι πρέπει να γίνουν νέα κέντρα λαθρομεταναστών! Τα κέντρα που εν τω μεταξύ ήταν προγραμματισμένα, όπως σας είπα, πριν τρία χρόνια τα είχε ξεχάσει ότι υπήρχαν! Μπροστά του, έτοιμα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Αυτό υπήρξε η αφορμή για την εφαρμογή του άρθρου 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος!

hello: 27-9-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σν του Υπ. Δημ. Τάξης &Πρ. του Πολίτη Κύρωση της ΠΝΠ «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν κέντρα πρώτης υποδοχής και εγκ/σεων κράτησης παράνομα διαμενόν

   

Page 3 of 41