Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

          Η Κυβέρνηση Καραμανλή, το 2004, βρήκε την τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄βαθμού σε κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης.  Έκτοτε, και με προγραμματισμένη σειρά οικονομικών και θεσμικών μέτρων, δρομολόγησε την οικονομική τους ανόρθωση ενώ, ιδίως με την υπαγωγή –από 1/7/2005- των ΟΤΑ α΄ βαθμού στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκίνησε και η εμπέδωση της διαφανούς διαχείρισης των πόρων τους.  Ειδικότερα:

          1ον Ως προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού θεσμοθετήθηκε ο «ΘΗΣΕΑΣ», για την περίοδο 2005-2009, που αναμόρφωσε τα οικονομικά τους και ετοιμάσθηκε, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ, ο «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ -2010-2014», ενώ από τη μια πλευρά δίδονταν κανονικά οι πόροι από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ και, από την άλλη, ξεκίνησε η επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού δόθηκαν 200 εκ. ευρώ το 2009 και ορίσθηκε η δεύτερη δόση, των 214 εκ ευρώ, να δοθεί ως την 31/1/2010.

hello: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Α΄Αθηνών – Ν.Δ.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

   

          Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2009, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είπε, verbatim, ότι διαπίστωνε «την απαξίωση της ανθρωπιάς, με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία».  Την επόμενη μέρα, 17 Οκτωβρίου, επισήμανα από το βήμα της Βουλής ότι μια τόσο βαριά αλλά και τόσο ατεκμηρίωτη κατηγορία στρεφόταν ευθέως εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και της ίδιας της Χώρας και έπρεπε να υπάρξει αμέσως ανασκευή της.  Ουδεμία όμως τέτοια ανασκευή υπήρξε.

          Έκτοτε, εξ όσων γνωρίζω, έχουν ολοκληρωθεί τόσον η ιατροδικαστική έκθεση όσο και οι εκθέσεις τοξικολογικής και ιστολογικής εξέτασης για το συμβάν.

 

hello: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής) ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

   

1-3-2010 Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 458/22.2.2010 επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε προγράμματα ««STAGE» κτλ..

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της 1.2.2010, με αντικείμενο τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο που έγινε με πρόταση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντωνίου Σαμαρά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης, ανέφερε ανακριβέστατα, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, προέβη «σε απαράδεκτες μονιμοποιήσεις νέων ανθρώπων» που εργάζονταν σε προγράμματα ««STAGE»». Και τούτο μολονότι του είναι γνωστό -ή οφείλει στοιχειωδώς να γνωρίζει- ότι με βάση τις αναθεωρημένες, κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001, διατάξεις του άρθρου 103 παράγραφος 8 του Συντάγματος μια τέτοια μονιμοποίηση είναι παντελώς αδύνατη. Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

 

 

hello: 1-3-2010.Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 458/22.2.2010 επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε προγράμματα «STAGE» κτλ..

   

11-2-2010. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 399/8-2-2010  επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κ.λπ..

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πάνω από πενήντα πέντε χιλιάδες υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπηρετούν σήμερα στη Δημόσια Διοίκηση. Πρόκειται για υπαλλήλους που, στην μεγάλη τους πλειοψηφία και κατά γενική ομολογία, έχουν εξαιρετικά προσόντα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για να καλύψουν υφιστάμενα σημαντικά κενά στις επί μέρους δημόσιες υπηρεσίες. Ως το 2009 οι υπάλληλοι αυτοί έμεναν στο περιθώριο, χωρίς ίχνος αξιοποίησης στη διοικητική ιεραρχία και συνακόλουθα, χωρίς υπηρεσιακή προοπτική. Με το ν.3801/2009 και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του άρθρου 1 και επόμενα αυτού του νόμου, καθιερώθηκε, από την κυβέρνηση Καραμανλή, η δυνατότητα ένταξης τους στη διοικητική ιεραρχία -και άρα η προοπτική κατάλληλης αξιοποίησης τους- ως το βαθμό του διευθυντή. Τότε το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την προσφιλή του λαϊκίστικη και στείρα αρνητική τακτική, όχι μόνο δεν στήριξε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και διά συγκεκριμένων Βουλευτών του, με προϋπηρεσία μάλιστα στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν(!), παραβλέποντας προκλητικά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 103 παράγραφος 8 εδάφιο γ’ του Συντάγματος. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει πρωτοβουλία μονιμοποίησης των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικώς, αλλά ούτε καν εφαρμόζει τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 1 και επόμενα του ν. 3801/2009.

 

hello: 11-2-2010. Αγόρευση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 399/8-2-2010

   

Page 6 of 7