Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














Άρθρα

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;
στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της 18/9/2011 

          Το υπό θεσμοθέτηση «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας» –το «δώρο» των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους φορολογουμένους από την αλήστου μνήμης παρουσία τους στη φετινή ΔΕΘ- πέρα από τη δραματική οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει, παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα.  Και κατά κύριο λόγο τις διατάξεις των άρθρων 17 παρ. 1, 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος.  Εκτός λοιπόν από τα τεράστια νομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω της διαδικασίας είσπραξής του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ –προβλήματα που, εν τέλει, ίσως οδηγήσουν σε πραγματική αδυναμία είσπραξης- οι διατάξεις που το θεσμοθετούν θα κηρυχθούν ανίσχυρες, ως αντισυνταγματικές. Ειδικότερα:

Ι.        Από το συνδυασμό των προαναφερόμενων διατάξεων του Συντάγματος συνάγεται ότι η ιδιοκτησία προστατεύεται ως ατομικό δικαίωμα (άρθρο 17 παρ. 1).  Βεβαίως το δικαίωμα αυτό, κατά ρητή συνταγματική πρόβλεψη, υπόκειται σε περιορισμούς υπέρ του γενικού συμφέροντος.  Πλην όμως οι ως άνω περιορισμοί, πρωτίστως δε οι φορολογικές επιβαρύνσεις, δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν την αρχή της ισότητας ενώπιον των δημόσιων βαρών (άρθρο 4 παρ. 5) καθώς και την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1).  Συμπερασματικώς, και ειδικώς ως προς την ακίνητη περιουσία, τα φορολογικά βάρη δεν επιτρέπεται να θίγουν τον πυρήνα της, δεδομένου ότι σ’ αντίθετη περίπτωση το δικαίωμα στην ιδιοκτησία αποστεώνεται και η αντίστοιχη περιουσία οδηγείται στην καταφώρως αντισυνταγματική ατραπό της έμμεσης δήμευσης.

hello: 18/9/2011. ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ; στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της 18/9/2011

 

Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ;
στην "Καθημερινή της Κυριακής"  της 18.9.2011-ένθετο "Τέχνες και Γράμματα"

          Με τον ερχομό του φθινοπώρου και τις πρώτες σταγόνες της βροχής δεν θα «σκοτωθεί» μόνο το καλοκαίρι, κατά το στίχο του Οδ. Ελύτη.  Ένα-ένα τ’ αρχαία θέατρα, σπαρμένα πάνω στην ελληνική γη σαν αείχρονες ανεστραμμένες λευκές αχιβάδες, θα σιγήσουν για φέτος.  Από την Επίδαυρο ως το Δίον κι από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού ως τη Δωδώνη –και όχι μόνο- ακούγεται ο μακρινός απόηχος της αρχαίας τραγωδίας στην προσπάθεια των σύγχρονων δημιουργών, ελλήνων και μη, να την αναβιώσουν.

          Είναι, άραγε, ένας τέτοιος στόχος ρεαλιστικός και, κατά συνέπεια, εφικτός;  Πιστεύω πως η απάντηση που ταιριάζει στο ερώτημα αυτό είναι, κατά βάση, αρνητική.  Αν, φυσικά, μιλάμε για αναβίωση της αρχαίας τραγωδίας στο σύνολό της.  Ήτοι για πραγματική αναβίωση του έργου και της παράστασης από τις ρίζες τους.  Εκείνο που, αντιθέτως, φαντάζει κατορθωτό είναι η ανασυγκρότηση της μνήμης από το πνεύμα, το οποίο αναδίδουν ακόμη τα κείμενα των σωζόμενων αρχαίων τραγωδιών και οι ιστορικές μαρτυρίες για τις παραστάσεις τους.  Και να γιατί:

I.    Το έργο.

Κατά πρώτο λόγο μια «ολιστική» αναβίωση της αρχαίας τραγωδίας είναι πια αδύνατη, αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του τη δομή και την αποστολή της ως  πνευματικής δημιουργίας.  Μαρτυρούν αψευδώς οι 32 σωζόμενες, από τις 295, τραγωδίες που αποδίδονται στους τρεις μεγάλους τραγικούς, στον Αισχύλο, στο Σοφοκλή και στον Ευριπίδη.  Συγκεκριμένα:

hello: 18/9/2011. Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ; στην "Κκαθημερινή της Κυριακής της 18/9/2011, στο ένθετο "Τέχνες και Γράμματα"

   

ΟΚΤΩ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
του
Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της 12/9/2011

          Το γνωστό ανέκδοτο, σύμφωνα με το οποίο τα μεγαλύτερα ψεύδη λέγονται προ των εκλογών, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι πρέπει να τροποποιηθεί για τον κ. Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη: Και στις συνεντεύξεις του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ!  Μαρτυρούν αψευδώς οι συνεντεύξεις του στις 13/9/2009 –«λεφτά υπάρχουν»- και χθες, 11/9/2011.

          Από τα πολλά ψεύδη της χθεσινής συνέντευξης σταχυολογώ οκτώ, λόγω του πασιδήλου της πολιτικής ανευθυνότητας που τα διακρίνει.       Όμως πριν τ’ απαριθμήσω ας μου επιτραπεί μια απλή απορία: Υπάρχει μια –πραγματικά μια- πρόβλεψή του που να επαληθεύθηκε;  Για να μην αναφερθώ στους παρευρισκόμενους υπουργούς του και ιδίως στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, του οποίου οι «προβλέψεις» του προσέδωσαν τον τίτλο του μετά Χριστόν Προφήτη της Κυβέρνησης Παπανδρέου:

Ψεύδος πρώτο: Ισχυρίσθηκε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής «απέδρασε» δια των εκλογών ενώ είχε ακόμη δύο χρόνια θητείας.  Μα δεν ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος εκβίασε, με προκλητικώς αντισυνταγματικό τρόπο, τις εκλογές της 4/10/2009 λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, θα έριχνε την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010;

hello: 12-9-2011.ΟΚΤΩ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" της 12/9/2011

   

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας
στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» της 21/8/2011

           Μέσα στην εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο Τόπος μας, την οποία επιτείνουν σημαντικά θεσμικά κενά και σε συνταγματικό επίπεδο που δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν κατά τις προηγούμενες αναθεωρήσεις, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς έθεσε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση 31 προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος ως προς καίριες, πραγματικά, διατάξεις του.  Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί και το μέτρο ευθύνης που χαρακτηρίζει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα σ’ ένα γενικευμένο, δυστυχώς, κλίμα κυβερνητικής πολιτικής ανευθυνότητας.

I.    Μεταξύ των προαναφερόμενων προτάσεων δεσπόζουσα είναι η θέση της αναφοράς στην ανάγκη αναθεώρησης των διατάξεων του άρθρου 17 του Συντάγματος, οι οποίες εγγυώνται την άσκηση του θεμελιώδους εμπράγματου δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας.  Και τούτο διότι πρόκειται για ένα δικαίωμα το οποίο βρίσκεται, κυριολεκτικώς, στον κορμό κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας που υπηρετεί το κοινωνικό κράτος δικαίου, όπως έχει αποδείξει η διαδρομή της όλης συνταγματικής μας παράδοσης.

Α. Βεβαίως όπως κάθε δικαίωμα έτσι και η ιδιοκτησία δεν είναι ανεκτό ν’ ασκείται κατά τρόπο ανεξέλεγκτο.  Υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς, σύμφυτους με την ουσία και την αποστολή της.  Αυτό προκύπτει με ενάργεια από την παρ. 1 του άρθρου 17 του Συντάγματος, κατά την οποία: «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτήν δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος».

hello: 21-8-2011. H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ- Η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας, στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" της 21/8/2011

   

Page 8 of 22