Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.














ΜΜΕ

Άρθρα

ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ… ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ
Γιατί και πως παρακμάζει το κράτος δικαίου
(Στην εφημερίδα Real News της 19/8/2012)

           Με την καταλυτική αρνητική συμβολή της δεινής οικονομικής κρίσης –αιτία ή άλλοθι, ο χρόνος θα δείξει- το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ακολούθησε, ιδίως την τελευταία τριετία, μια διαρκώς επιταχυνόμενη παρακμιακή πορεία.  Μια πορεία που χαρακτηρίζεται από την περιθωριοποίηση της έννομης τάξης ως μέσου επίτευξης της δικαϊκής ειρήνης στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας.  Τις δύο πιο αντιπροσωπευτικές -και προδήλως συμπληρωματικές μεταξύ τους- εκδηλώσεις αυτής της ιδιότυπης «α-νομίας» συνθέτουν από τη μια πλευρά η τάση των κρατικών οργάνων, και πρωτίστως εκείνων της εκτελεστικής εξουσίας, να περιφρονούν την αρχή της νομιμότητας.  Και, από την άλλη πλευρά, ο δραματικός πολλαπλασιασμός θυλάκων αντίστασης των πολιτών έναντι του νόμου –υπό την ευρεία του όρου έννοια- κυρίως με τη μορφή συμμετοχής τους στην κρατική διαφθορά και ανάπτυξης συμπεριφορών εντεινόμενης φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

          Για ν’ αντιμετωπισθεί αυτή η παρακμιακή πορεία του κράτους δικαίου απαιτείται, όπως είναι φανερό, ν’ αναδειχθούν τα αίτια που την προκαλούν.  Και κατά τη γνώμη μου πρωταρχικό αίτιο είναι το γεγονός πως η ανομία της πολιτικής κοινωνίας είναι εκείνη, η οποία πυροδοτεί την έκνομη συμπεριφορά της κοινωνίας των πολιτών.  Συγκεκριμένα:

I.      Όπως έχει παγιωθεί στη θεωρία και τη νομολογία –ιδίως του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχουν ποικιλοτρόπως επηρεασθεί από την πρωτοποριακή στον τομέα αυτόν νομολογία του γερμανικού Συνταγματικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου- τις βασικές θεσμικές αντηρίδες του κράτους δικαίου συνιστούν:

hello: 19-8-2012 "ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ...ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ" στην εφημερίδα "REAL NEWS" της Κυριακής 19/8/2012

   

Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Α΄ Αθηνών
Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
(στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» της 12/8/2012)

1.     Κατά τη γνώμη σας ο οικονομικός εισαγγελέας πρέπει να συνδέσει την πορεία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με όσους διαχειρίστηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου;

Αυτό  είναι θέμα το οποίο ανάγεται αποκλειστικώς στη δικαιοδοσία του αρμόδιου Εισαγγελέα.  Και γνωρίζετε καλά ότι όχι μόνον ως πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του δημόσιου δικαίου σέβομαι απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.  Άρα δεν παρεμβαίνω στο έργο της με υποδείξεις.  Εύχομαι όμως τα στοιχεία για τα ομόλογα να είναι χρήσιμα στη διεκπεραίωση του δύσκολου και κρίσιμου έργου του κ. Εισαγγελέα.  Και είναι αυτονόητο ότι, εφ’ όσον και όταν μου δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, θα τα θέσω αμέσως στη διάθεσή του για να τ’ αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

2.     Υπήρξαν σκόπιμες καθυστερήσεις ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους, που μπορεί να ενθάρρυναν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Χώρας με όχημα τα ελληνικά ομόλογα;

hello: 12-8-2012. ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

   

Συνεντεύξεις

Π. Παυλόπουλος: Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 11:17

«Να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, αλλά με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση δεν μπόρεσε να αποδώσει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι περιείχε ορισμένα αντισυνταγματικά θέματα, τα οποία δεν αίρονται από τη ρύθμιση που έρχεται σήμερα. Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι η κ. Διαμαντοπούλου όφειλε να γνωρίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα από τη νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980, και υπογράμμισε την ανάγκη να γυρίσουμε σε οργανωμένα πανεπιστήμια, με μια νομοθεσία που ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, περιορίζοντας τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το νομοσχέδιο δε μπόρεσε να αποδώσει. Πέραν του ότι, το τονίζω, το νομοσχέδιο περιείχε ορισμένα θέματα αντισυνταγματικά, σε ό,τι αφορά ιδίως τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών και γενικότερα της εκλογής των οργάνων, και των μονοπρόσωπων οργάνων. Βεβαίως, όλες αυτές τις αντισυνταγματικότητες δεν τις αίρει η ρύθμιση, η οποία έρχεται σήμερα. Εγώ είχα πει από τότε, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ, ότι αυτά θα κηρυχθούν αντισυνταγματικά και δεν θα βοηθούσαν στη λειτουργία του πανεπιστημίου».

hello: 1-8-2012. Συνέντευξη στο Ρ/Φ της ΝΕΤ FM

   

Άρθρα

ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
(στην εφημερίδα Real News της 22/7/2012)

           Ιδίως κατά την παρούσα φάση της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα παρίσταται, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά επιτακτική η ανάγκη αφενός ιδιωτικοποιήσεων.  Ήτοι ευρείας υιοθέτησης μεθόδων και πρακτικών ιδιωτικής οικονομίας και, συνεπώς, ιδιωτικού δικαίου και στο πεδίο συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του Δημοσίου.  Και, αφετέρου, αποκρατικοποιήσεων. Ήτοι εκχώρησης σε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα δράσεων, οι οποίες ανήκαν ως τώρα στο Δημόσιο και τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.  Όπως όμως είναι ευνόητο κυρίως οι αποκρατικοποιήσεις, ακριβώς επειδή σηματοδοτούν ουσιαστική αποξένωση των κρατικών οργάνων από αρμοδιότητες που σήμερα ασκούν, πρέπει να διεκπεραιωθούν lege artis. Δηλαδή πρωτίστως σύμφωνα με τους κανόνες, τους οποίους θεσπίζουν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.

I.            Το ισχύον Σύνταγμα, από πλευράς «θεσμικής ιδεολογίας» ως προς το κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, υιοθετεί το πρότυπο του, κευνσιανής προέλευσης, λελογισμένου κρατικού παρεμβατισμού, ο οποίος:

Α. Πρώτον,  δρομολογείται μόνο κατ’ εξαίρεση.  Και ειδικότερα όταν και όπου τούτο απαιτείται προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, εφόσον αυτή έχει  διαταραχθεί ουσιωδώς από στρεβλώσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  Χαρακτηριστικές είναι οι διατάξεις του άρθρου 106 παρ. 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με τις οποίες «η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας».

hello: 22-7-2012. "ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ" στην εφημερίδα Real News της Κυριακής 22/7/2012

   

Page 8 of 51